Zukorlić na novom radnom mestu / VIDEO

Formiranje skupštinskih odbora je zasenila odluka da bivši muftija, ali i vlasnik Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara dođe na čelo odbora za prosvetu.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

17:28

Zukorlić na novom radnom mestu / VIDEO

Taj odbor je održao već drugu sednicu i doneo jednoglasnu odluku o dnevnom redu, ali je polemika o sukobu interesa Muamera Zukorlića nastavljena.

Odelo muftije zamenio je letnjim odelom narodnog poslanika, pa mu radni dan sada izgleda potpuno drugačije...

“Dobrodošli... Saziv i materijale za sednicu ste ranije dobili elektronskom poštom...“, započeo je Zukorlić.

Njegov izbor na novu funkciju glasno je odjeknuo. Na sve kritike, uzvraća jednostavno...

“Ja se želim zahvaliti i medijima i onima koji su bučno bili protiv mog izbora. Definitivno lepo je biti primećen“, istakao je Zurkorlić.

Primetila je njegova prethodnica na čelu Odbora da bi Zukorlić mogao biti u sukobu interesa jer se nalazi na mestu sa koga može imati uticaj na odluke Komisije za akreditovanje fakulteta čiju dozvolu njegov univerzitet neuspešno čeka veoma dugo.

“Zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci, on je sada postavljen na mesto na kome će direktno moći da utiče na odluke te komisije“, rekla je Aleksandra Jerkov iz DS.

Usledio je odgovor:

“Ukoliko bilo koje telo donese zaključak i propis, odluku, regulativu da sam ja u sukobu interesa, ja ću se uvek izuzeti iz svake odluke“, rekao je Zurkolić.

A i Jerkov je imala komentar:

“Činjenica je da Muamer Zukorlić ima i interes da utiče na Komisiju za akreditacije, a kako smo čuli, ima i nameru da utiče na njen rad i ja mislim da bi Agencija morala da to uzme u obzir.“

Kao nosioca važne funkcije u prosveti, Zukorlića smo pitali i o temi koja je odjeknula u javnosti - da Nacionalni prosvetni savet ne želi da informatika bude obavezni predmet.

“Definitivno informatičko obrazovanje jeste prioritet i u tom pogledu sam i pre nego izučim detalje, spreman da podržim takve intencije“, naveo je Zukorlić.

Pod Zukorlićevim predsedavanjem, skupštinski Odbor za obrazovanje dao je saglasnosti Vladi da potpiše sporazum o osnovanju Regionalne kancelarije za mlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: