"EU odguruje Srbiju od sebe, da se ne čude ako..."

EU odguruje Srbiju od sebe, pa ne bi trebalo da se začude ako na nekom referendumu budemo glasali kao Britanci, kaže urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

17:13

Kako je rekla, Brisel čas hoće, čas neće Srbiju, a Srbija je mala zemlja koja ne može da opstane sama.

"Mi sve radimo što se od nas traži, a onda oni Turcima otvore vrata", rekla je ona u Kažiprstu.

Urednica srpske redakcije ruskog portala kaže i da ne vidi zbog čega se govori o jačem uticaju na Srbiju nakon "bregzita".

"Odnosi sa Rusijom ne mogu biti mnogo bolji, stalno su u usponu, videli smo i premijera i predsednika u poseti Moskvi. Ne znam šta je potrebno da se pojača uticaj. To svakako ne zavisi od Britanije i referenduma", rekla je ona.

Na pitanje o poruci ruskog predsednika o sastavu srpske vlade, ona je rekla da je "on samo rekao da u srpskoj vladi treba da budu ljudi prijateljski nastrojeni ka Rusiji".

Govoreći o situaciji u Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji, istakla je da se u Rusiji "niko ne raduje bregzitu, ali i da niko ne žali naročito".

"Moskva nije zvanično pokazala nikakvo interesovanje za odlazak ili ostanak Britanije. Putin je čak rekao da ne misli da je to potez koji će bilo kome pomoći", kaže gošća Kažiprsta.

Kako je navela, uprkos turbulencijama u EU, Brisel neće odustati od sankcija Rusiji.

"Sankcije nanose štetu i Rusiji, ali verujem da će potrajati. Možda će ih posle svega malo ublažiti, ali Rusija ne očekuje naročitu promenu", rekla je ona.

Govoreći o odnosu Rusije i EU sa Turskom, ona je rekla da je "dobro što su Rusija i Turska počele popravljaju odnose".

"To odgovara i nama, ide nam u prilog da gas krene preko Turske ka ovom delu Evrope. Gas će još dugo biti tema", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: