Radulović: Jesmo oštri na lokalu, ali to je neophodno

Lider DJB Saša Radulović kaže da principi tog pokreta za formiranje lokalnih vlasti "jesu oštri", ali da su neophodni za funkcionisanje bilo koje koalicije.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

10:07

Radulović: Jesmo oštri na lokalu, ali to je neophodno
Foto: Tanjug

Kako navodi, zbog toga njegov pokret neće praviti kompromise.

"Ako ste negde u koaliciji sa SNS i SRS onda ste ujedno pod njihovim uticajem, koliko god neko bežao od toga. Mi takve kompromise nećemo praviti i mislimo da je za Demokratsku stranku zdravo da zauzme isti takav stav", rekao je Radulović za "Vreme".

On je rekao da su prilikom konstituisanja vlasti u beogradskoj opštini Vračar vođeni razgovori na istim principima, među kojima i taj da predsednik opštine ne može biti neko ko ima "ozbiljne nepravilnosti na osnovu izveštaja državnog revizora i budžetske komisije", potvrđujući da je reč bila o kandidatu DS-a Branimiru Kuzmanoviću.

"Međutim, DS nije samostalno izašao na izbore, već je njihova koalicija dobila 17 odbornika. Odbornici Socijaldemokratske stranke, Nove stranke i DS-a su bili veoma konstruktivni tokom razgovora i držali se dogovorenog do kraja. Takođe, tu su bili i po jedan odbornik iz Levice Srbije i Liberalno demokratske partije. LDP je očigledno već doneo odluku da ide na stranu SNS-a", rekao je Radulović.

Prema njegovim rečima na sednice SO Vračar "svi zajedno glasali su za rešenje SNS-a, kojim su postavili predsednika Skupštine iz LDP-a i sekretara skupštine iz SNS-a, tako da je formalno napravljena drugačija većina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: