CIA: Napad u Istanbulu nosi pečat ID

Samoubilački napad na aerodromu Ataturk u Istanbulu nosi "potpis" Islamske države, izjavio je direktor e CIA Džon Brenan.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2016.

20:55

CIA: Napad u Istanbulu nosi pečat ID
Foto: Gettyimages

"Napade koji zaslužuju svaki prezir, u kojima je juče na međunarodnom aerodromu u Istanbulu ubijeno na desetine a ranjeno mnogo više ljudi, svakako kriju potpis izopačenosti ISIL-a", rekao je Brenan, preno je Frans pres.

Nemački list "Bild" naveo je ranije danas da turska policija sumnja da je "mozak napada" na aerodrom Ataturk u Istanbulu Ilhami Bali, alijas Abu Bekr, koji važi za šefa tzv. Islamske države u Turskoj, piše nemački Bild.

Bekr je na crvenoj poternici turskih vlasti, a vlada te zemlje je ranije ove godine raspisala nagradu za od 1,4 miliona dolara za bilo kakvu informaciju o njegovim planovima ili lokaciji na kojoj se nalazi, piše list.

U terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu Ataturk u utorak uveče poginula je najmanje 41 osoba, a nešto manje od 250 ih je ranjeno.

Za sada, međutim, niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: