Obama: Moguće da je ID napala "Ataturk"

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da bi iza trostrukog napada na aerodrom u Istanbulu u kojem je stradalo više od 40 osoba,mogli da budu džihadisti ID.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

20:40

Obama: Moguće da je ID napala
Foto: Beta/AP

Turski premijer Binali Jildirim je takođe pomenuo tu mogućnost posle prvih izveštaja o napadu na međunarodni aerodrom u kojem je povređeno gotovo 240 ljudi.

"To pokazuje da te brutalne organizacije nemaju ništa da ponude osim ubijanja nevinih ljudi", rekao je Obama u Otavi gde učestvuje na samitu predsednika država i vlada zemalja Severne Amerike.

Predsednik SAD danas je u telefonskom razgovoru s kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom ponudio pomoć SAD Turskoj posle napada.

"Obama je predložio pomoć Turskoj kojoj je neophodna tokom istrage o napadu kao i za jačanje mera bezbednosti u celoj zemlji", rekao je portparol Bele kuće Džon Irnest.

Broj žrtava napada u Istanbulu dostigao je 41, saopštili su u sredu gradski zvaničnici dodajući da je u samoubilačakom napadu na međunarodnom aerodromu "Ataturk" povređeno 239 ljudi.

Turska je proglasila nacionalni dan žalosti. Aerodrom je posle napada otvoren, a vazdušni saobraćaj je normalizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: