Policija: Dobrodošli u Rio, niko neće biti bezbedan

Brazilska policija najavila je štrajk tokom najvećeg sportskog događaja na svetu.

Izvor: index.hr

Sreda, 29.06.2016.

18:08

Policija: Dobrodošli u Rio, niko neće biti bezbedan
Foto: Gettyimages

Predstavnici policije i vatrogasaca juče su na aerodromu u Rio de Ženeiru pokazali transparent na kojem piše: "Dobrodošli u pakao: policija i vatrogasci nisu plaćeni. Ko god dođe u Rio neće biti bezbedan".

Predstojeće Olimpijske igre u Brazilu zbog velikog broja bandi koje haraju smatraju se velikim bezbednosnim rizikom.

Demonstranti su nosili transparente s porukama "Bez plate neće biti Igara", "Rio će stati", "Policiji su prioritet ljudi, a vladi Olimpijske igre".

Pre nekoliko dana australijska paraolimpijka Lisl Teš opljačkana je uz pretnju oružjem u blizini zaliva Gvanabara, u kom će se održavati takmičenje u jedrenju. Uz to, prošlog meseca je fudbaler Rivaldo pozvao sve koji nameravaju doći u Rio da otkažu putovanje, jer će u suprotnom staviti na kocku svoj život. Rivaldo je reagovao nakon što je 17-godišnja devojka Ana Beatriz Pereira Frade ubijena na ulici koja povezuje aerodrom s nekoliko terena na kojima će se održati olimpijska takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: