Kameron Korbinu: Za boga miloga, čoveče, odlazi...

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao šefu Laburista Džeremiju Korbinu, kom su poslanici izglasali nepoverenje, da podnese ostavku iz nacionalnih interesa.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

14:14

Kameron Korbinu: Za boga miloga, čoveče, odlazi...
Getty Images

"Možda je u interesu moje Konzervativne stranke da on tu ostane, ali to nije u nacionalnom interesu i ja bih mu poručio 'Za boga miloga čoveče, odlazi", rekao je Kameron Korbinu u britanskom parlamentu, a prenela je agencija AFP.

Korbin je juče izjavio da neće podneti ostavku na funkciju predsednika stranke, iako su mu poslanici iz redova te stranke nešto ranije izglasali nepoverenje.

"Ja sam lider naše partije koji je demokratski izabran zarad nove vrste politike uz 60 odsto glasova laburističkih poslanika i pristalica i ja ih neću izdati podnošenjem ostavke. Današnje glasanje poslanika nema nikakav ustavni legitimitet", naveo u saopštenju Korbin, a preneo Rojters.

Agencija navodi da su poslanici Laburističke stranke izglasali nepoverenje Korbinu pošto smatraju da on nije vodio dovoljno jaku kampanju koja bi Veliku Britaniju zadržala u Uniji.

Rojters takođe navodi da ovi poslanici veruju da Korbin ne bi mogao da tu stranku odvede do pobede na narednim izborima.

To glasanje nema formalne posledice i ne može automatski da pokrene novi izbor za predsednika laburista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: