"Pucao je na sve, bio je sav u crnom..."

Pre eksplozija na aerodromu Ataturk u Istanbulu jedan napadač je nasumično počeo da puca dok je prilazio terminalu, kaže jedan od svedoka za Rojters.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

01:38

Foto: GettyImages

„Pucao je na svakoga ko je bio ispred njega. Bio je sav u crnom. Lice mu nije bilo maskirano. Bio sam na 50 metara od njega“, kaže 77-godišnji Južnoafrikanac Pol Ros.

Kako se navodi, on je na „Ataturku“ u Istanbulu sa svojom ženom čekao let.

„Sagnuli smo se iza nečega, ali ja sam stajao i gledao ga. Sve eksplozije su se dogodile jedna za drugom. Do tada je već prestao da puca“, navodi Ros.

Prema njegovim rečima onda je krenuo ka njima i držao oružje u jakni.

„Gledao je oko sebe nervozno da li će neko pokušati da ga zaustavi i onda sišao dole liftom. Čuli smo još pucnjave i onda još jednu eksploziju i tada je sve bilo gotovo“, ističe on.

Na snimcima sa sigurnosne kamere vidi se muškarac koji pada ranjen i potom aktivira eksploziv.

„Bilo je pucnjave, čulo se kao gromovi, a onda je samo bila vatra svuda. Prozor na automobilu mi je izleteo, a automobil ispred mog uništen je“, kaže taksista Fatih.

On navodi da je prošlo najmanje dva minuta između zvukova pucnjave i eksplozije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: