Tramp: Pretnja od terorizma nikada nije bila veća

Milijarder i kandidat republikanaca Donald Tramp izjavio je posle napada na aerodrom u Istanbulu da "pretnja od terorizma nikada nije bila veća".

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

01:28

Tramp: Pretnja od terorizma nikada nije bila veća
Foto: GettyImages

"Naši neprijatelji su brutalni i nemilosrdni i učiniće sve da ubiju one koji se ne budu povinovali njihovoj volji", naveo je Tramp, preneo je Rojters.

Tramp je istakao da se sada moraju "preduzeti koraci da bi se Amerika zaštitila od terorista i da se poboljšaju bezbednosne mere da bi Amerika bila bezbedna".

Osim toga, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad na aerodrom Ataturk u Istanbulu ocenjujući da je njegov cilj bio da "potkopa Tursku ubijajući nevine".

"Jasno je da cilj ovog napada nije bio postizanje nekog rezultata, već samo stvaranje propagandnog materijala protiv naše zemlje korišćenjem krvi i bola nevinih ljudi", naveo je Erdogan u saopštenju.

Na aerodromu u Istanbulu odjeknule su dve eksplozije, a čula se i pucnjava, javljaju svetski mediji.

Broj mrtvih je više od 50, a ranjenih više od 100, navodi jedan turski zvaničnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: