Kosovski službenik za vezu u Beogradu bivši član OVK

Kosovska kancelarija za vezu u Beogradu dobiće novog službenika.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

20:19

Default images

Prema pisanju prištinskih medija Dželal Šaćiri koga Priština šalje u Beograd nekada je bio član OVK.

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo Milovan Drecun kaže da se to može tumačiti ili kao nesmotren politički potez ili kao provokacija.

Prištinski oficir za vezu u Beogadu Valjdet Sadiku,dobiće novog saradnika. Prema pisanju prištinskog lista Zeri Vlada Kosova je za asistent oficira za vezu imenovalo je Dželala Šaćirija, za koga ovaj list tvrdi da je bio deo OVK.

“On je zapravo tehničko lice , za izbor tehničkog lica, za njegov izbor nije potrebna saglasnost druge strane, u ovom slučaju Beograd, jednostavno ga postavlja Priština. Mislim da je ipak Priština morala malo da povede računa, ako je tačno da je on bio pripadnik OVK onda to mi možemo da protumačimo ili kao jedan nesmotren politički potez ili kao smišljenu političku provokaciju , ostaje međutim prostor da Priština povuče tu odluku i na njegov mesto imenuje drugog”, rekao je Drecun.

U Vladi Kosova nisu hteli da komentarišu ovo imenovanje. Analitičar Fadilj Lepaja, navodi da bi odbijanje Beograda da prihvati novog službenika u kancelariji štetilo normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i podseća da je i aktuelni kosovski predsednik Hašim Tači bio deo OVK.

“Politika te optužbe treba da ostavi sudstvu i ne na kolektivnom nivou, nego sudstvo trebe tona individanlnom planu da vidi , jer neko bezobzira ciji clan bio ili nije , da li je napravio neko krivicno delo ili neki zlocini i da na tom planu treba da sarađuju i Srbija i Kosov treba da saradjuju i sudstvo da svi zlocini i sa ove i sa one strane osvetle i da se kazne krivici”, naveo je Lepaja.

Drecun navodi da se oficiri za vezu i u Beogradu i Prištini, iako se to možda u javnosti ne vidi, značajno doprineli boljoj komunikaciji dve strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: