"Vučić da odmah prekine komunikaciju sa Durakovićem i ..."

Potpredsednik SNS Marko Đurić zatražio od mandatara Vučića da odmah prekine svaku komunikaciju s bošnjačkim političarima koji ne žele mir i saradnju sa Srbijom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2016.

16:00

Default images
Foto: Beta, arhiva

Đurić je naveo da za te bošnjačke političare dijalog nije ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

Đurić je za Tanjug rekao da bi trebalo prekinuti svaku komunikaciju sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, jer zvanično Sarajevo stoji iza ponašanja Durakovića i njegovog "šovinističkog divljanja".

"Mi ne možemo ćutke da stojimo i gledamo kako Sarajevo gazi i ponižava ne samo interese Srbije, nego i čitavog srpskog naroda, doslovce gazi i ponižava srpski narod u Republici Srpskoj. Naravno da to umišljajno radi zvanično Sarajevo i da iza toga stoji niko drugi do Bakir Izetbegović i njegovo okruženje, koje nije u stanju i ne može da vodi bilo kakvu politiku osim politike rata i sukoba", istakao je Đurić.

Kako je dodao, za njih je Vučićeva pružena ruka prilika da u nju pljunu, da uvrede srpski narod, da pozovu na nastavak rata drugim sredstvima, jer je za njih dijalog ništa drugo nego nastavak rata drugim sredstvima.

"Zato sa takvim ljudima kao što je Izetbegović, kao što je Duraković, nema i ne može biti razgovora", naglasio je Đurić i najavio da će zbog tražiti hitnu sednicu Presedništva SNS.

Kako je istakao, srpski narod je takvim odnosom pojedinih političara u regionu, a nisu to samo Izetbegović, Duraković i bošnjačka šoviništička elita, nego i mnogi drugi, zaista ugrožen i to ne samo time, već i međunarodnim okolnostima.

"Smatram da ne treba kao stranka da ostanemo nemi na to ponižavanje srpskog naroda i Srbije, a još manje da u tome učestvujemo. Mi nemamo pravo da u tome učestvujemo i zbog toga je neophodno ovakvu praksu prekinuti i reagovati na način koji je odgovarajući i srazmeran", poručio je Đurić.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković izjavio je danas da su donaciju od Srbije za Srebrenicu dobili svi narodi, a ne samo Bošnjaci. On je dodao da se nada da srpski premijer Aleksandar Vučić nije mislio da se donacijom pretplati na ulazak u Memorijalni centar. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: