Pismo, pa telefon: Putin i Erdogan "sve bliži"

Posle pisma izvinjenja koje je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan uputio Vladimiru Putinu, ruski lider je inicirao telefonski razgovor.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

12:33

Pismo, pa telefon: Putin i Erdogan
Getty Images

Kako je saopšteno iz Kremlja, dvojica predsednika će razgovarati u sredu, što će biti njihov prvi kontakt još od rušenja ruskog aviona u novembru prošle godine.

Tada je turska vojska oborila ruski borbeni avion na nebu iznad granice Sirije i Turske, da bi zatim bila započeta ozbiljna polemika u kojoj su razmenjivane optužbe.

Ipak, korak ka pomirenju u ponedeljak je povukao Erdogan, poslavši pismo Putinu u kom se izvinjava zbog obaranja aviona i šalje izraze saučešća porodici pilota koji je ubijen pošto je uspeo da se katapultira iz pogođene letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: