Erdogan: Nadam se brzoj normalizaciji odnosa sa Moskvom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da veruje da će Ankara "brzo" normalizovati odnose sa Moskvom.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

00:49

Erdogan: Nadam se brzoj normalizaciji odnosa sa Moskvom
Foto: Beta

"Verujem da ćemo brzo normalizovati naše odnose sa Rusijom i tako staviti tačku na postojeću situaciju koja nije u interesu obe strane", rekao je Erdogan na večeri kojom se prekida post tokom svetog muslimanskog meseca Ramazana, a preneo Rojters.

Erdogan je ranije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu uputio izvinjenje zbog obaranja ruskog vojnog aviona od strane turskih vojnih snaga, saopštio je danas portparol Kremlja, preneo je Rojters.

Kako je navedeno, Ergodan je uputio pismo u kome navodi i da je pokrenuo istragu protiv državljanina Turske koji je "povezan sa smrću ruskog pilota".

Nakon što je ruski avion oboren, u novembru prošle godine u blizini granice Sirije i Turske, Rusija je uvela trgovinske sankcije Ankari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: