Haradinaj: Podići spomenik Albancima na Gazimestanu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pokrenuo je inicijativu da se na Gazimestanu podigne spomenik Albancima stradalim u Kosovskom boju.

Izvor: Beta

Utorak, 28.06.2016.

16:49

Haradinaj: Podići spomenik Albancima na Gazimestanu
Kosovka devojka - Uroš Prediæ

Kako je rekao, Kosovski boj je "jedan od najvažnijih u istoriji Kosova i Balkana".

"Bitka na Kosovu jedan je od najvažnijih datuma u istoriji Kosova i Balkana. Albanska vojska i vojnici bili su deo zajedničke koalicije balkanskih naroda koji su učestvovali u tom važnom boju i mnogi od njih dali su tada svoj život", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je rekao da se ne sme zaboraviti uloga Albanaca u Kosovskom boju, za koji je naveo da je bio - borba za zaštitu vrednosti evropske civilizacije.

Haradinaj je pozvao građane da podrže inicijativu i zahtevaju od kosovskih institucija da se u znak sećanja na Kosovski boj i albanske junake na Gazimestanu podigne spomenik.

Inicijativu koju je Haradinaj na Fejsbuku objavio u podne,za pet sati podržalo je oko 1.000 ljudi.

Inicijativa je pokrenuta danas, kada se obeležava Vidovdan u znak sećanja na 1389. godinu i boj na Gazimestanu.

Tim povodom danas je u Severnoj Mitrovici otkriven Spomenik knezu Lazaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: