"Srbi na KiM da čuvaju sve što su nasledili od predaka"

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović kaže povodom obeležavanja Vidovdana da Srbi na KiM treba da čuvaju i baštine sve što su nasledili od predaka.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

14:02

Stojanović je u izjavi novinarima u porti manastira Gračanica izjavio da obeležavajući Vidovdan sećamo se velikog dana u srpskoj istoriji, kada je sve postalo drugačije, dana koji je postao deo genetskog koda Srba i deo identiteta.

"Vrlo je važno da se sabiramo kao što smo se sabirali mnogo godina unazad na Vidovdan i da to nastavimo da radimo i u buduće'',rekao je Stojanović.

On je poručio da u vidovdanskom i kosovskom zavetu treba da crpimo energiju za nove izazove.

''Najviše što danas možemo na ovom mestu da radimo je da ostanemo ovde, da se i dalje borimo za svoj opstanak i da ne odustanemo od svog postojanja, da se prisetimo onih koji su žrtvovali mnogo više od nas i da nikada ne dozvolimo da ovo sveto mesto ostane bez srpskog imena i prezimena'', rekao je Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: