Crnogorska policija uklonila table "republike Kosovo"

Policija Crne Gore je uklonila albansku zastavu i tablu sa natpisima "Republika Kosovo" i "Dobro došli", koji su bili postavljeni na liniji razgraničenja

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

16:24

Default images

Pokret Samoopredeljenje je ta obeležja postavio s namerom da pokaže gde "prava granica" u odnosu na predviđenu sporzumom o razgraničenju koju su prošle godine u Beču potpisali Podgorica i Priština, preneo je crnogorski portal CdM.

Kosovska obeležja su postavljena juče, a crnogorski MUP je saopštio da su tabla i zastava bili postavljeni na "teritoriji Crne Gore, izmedju graničnog prelaza Kula i graničnog prelaza Savine vode sa kosovske strane".

Portparol Samopredeljenja Fisnik Isamilji je na svom Fejsbuk profilu poručio da je akcija postavljanja kosovskog obeležja bila način da se gradjani suprodstave poklanjanju zemlje Crnoj Gori na osovnu sporazuma zbog koga se više meseci vodi spor izmedju opozicije i vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: