Čović: Neprimerena izjava da Vučić nije dobrodošao

Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović reagovao je povodom navoda da državnih vrh Srbije nije dobrodošao na komemoraciju u Potočare.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

15:48

Čović: Neprimerena izjava da Vučić nije dobrodošao
Thinkstock

On je ocenio kao neprimerenu i neprihvatljivu izjavu načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da premijer Srbije Aleksandar Vučić nije dobrodošao na komemoraciju u Potočare, 11. jula, prenela je RT Republike Srpske.

Čović je novinare u Sarajevu podsetio da su neki političari u BiH pravili prijeme čak i za osobe optužene i osuđene za ratne zločine, što je, kako kaže, takođe ugrozilo procese pomirenja i uspostavljanje međusobnog poverenja.

Duraković je ranije izjavio da je Organizacioni odbor za obeležavanje stradanja u julu 1995. u Srebrenici odlučio da je "državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima".

Duraković je naglasio da je ta odluka donesena na osnovu prošlogodišnjeg iskustva i činjenice da "državni vrh Srbije negira da se u Srebrenici desio genocid", čime, kako kaže, izražava nepoštivanje za "žrtve genocida i njihove porodice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: