KŠ: Nikolić i Diković položili venac kosovskim junacima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković položili su venac na Spomenik kosovskim junacima u centru Kruševcu.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

13:46

KŠ: Nikolić i Diković položili venac kosovskim junacima
Tanjug

Oni su to učinili u okviru državne ceremonije obeležavanja 627. godišnjice boja na Kosovu - Vidovdana.

Vidovdan se u Srbiji obeležava na nacionalni i verski praznik, a u Kruševcu i kao Dan grada.

Vence na Spomenik Kosovskim junacima položili su predstavnici Grada Kruševca i pobratimskih gradova, a jutros je rukovodstvo Kruševca cveće položilo u spomen-kompleksu Slobodište, na spomen-obeležju na Fontani i kod Krsta na Bagdali.

Sveštenstvo kruševačke eparhije jutros je u crkvi Lazarici služilo liturgiju, a nakon litije kroz grad održan je pomen kod Spomenika Kosovskim junacima.

Svečana sednica Skupštine na kojoj će dodeljuje Vidovdanska nagrada i priznanja biće održana u 18 časova, a odluka o dobitnicim donosi se na redovnoj sednici koja se održava sat i po ranije.

Uveče će na Trgu mladih, u okviru manifestacije "Vidovdan 016" i povodom jubileja - 70 godina od formiranja profesionalnog pozorišta, Kruševačko pozorište otvoriti stalnu izložbu fotogafija pod nazivom "Prozori sećanja".

Na devet "prozora", kako navode iz Pozorišta, biće postavljeni likovi Dragoslava Vasiljevića Fige, Ljubinke Bobić, Borisava Mihailovića, Miodraga Petrovića Čkalje, Radmile Savićević, Taška Načića, Milana Puzića, Bate Paskaljevića i Vlastimira Đuze Stojiljkovića.

U susret Danu Grada, tokom prethodnih dvadesetak dana, u Kruševcu su u okviru manifestacije "Vidovdan 2016", održani brojni kulturni, umetnički, turistički, zabavni i sportski programi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: