SAD: Ruske službe uznemiravaju Amerikance u Moskvi

Stejt department tvrdi da su američke i druge zapadne diplomate u Rusiji prijavile pojačano uznemiravanje ruskih obaveštajnih službe, prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2016.

22:03

Default images

AP navodi da su nakon ovih prijava usledile žalbe na visokom nivou iz Vašingtona prema Moskvi.

Agencija prenosi da je portparolka Stejt departmenta Elizabet Trudo izjavila danas da je uznemiravanje izazvalo toliku zabrinutost da je državni sekretar SAD Džon Keri lično pokrenuo to pitanje u razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

Trudoova je navela da je blago povećanje tog uznemiravanja započelo pre oko dve godine, što se otprilike poklapa sa nametanjem zapadnih sankcija Rusiji zbog ukrajinske krize.

AP navodi da portparolka Stejt departmenta nije htela da otkrije detalje, ali je "Vašington post" ranije danas objavio da se radi o provalama u stanove osoblja ambasade SAD u Moskvi, premeštanju nameštaja i drugih stvari, a u jednom slučaju je, prema tvrdnji američkog lista, ubijen kućni ljubimac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: