Dodik: Niko iz Banjaluke ne ide u Potočare

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da na ceremoniji u Potočarima neće biti političara iz Banjaluke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

20:47

Default images

"Svet mora da zna da je ovo njihova odluka, i da je na ovaj način pokazan i prezir i cinizam, i dokaz je da oni ne žele nikakvu vrstu pomirenja. Srebrenica je u Republici Srpkoj, državno rukovodstvo Srbije je dobrodošlo u svakom pogledu i u Srebrenici", rekao je Dodik, prenosi RTS.

Kako je dodao, to pokazuje pravo lice Ćamila Durakovića (načelnika opštine Srebrenica) i njegovih partnera koji su ćutali i nisu ništa uradili na temu napada na premijera Vučića.

Duraković je ranije tokom dana izjavio da u Potočarima 11. jula nisu poželjni pojedinci i predstavnici institucija koje negiraju genocid, ali je istakao da uprkos tome ta opština želi dobru saradnju sa Srbijom.

Duraković za Tanjug kaže da je Organizacioni odbor za obeležavanje zločina u Srebrenici odlučio da nije dobro da u Potočare dođu oni koji zvanično negiraju "genocid koji priznaje ceo civilizovani svet", ali naglašava da niko nije "prozvao" Vladu Srbije.

"Nije naš problem što se država Srbija pronašla u tome. Čitav svet ima jasan stav po pitanju genocida koji je utvrđen sudskim presudama, to nije patriotski ili politički stav Bošnjaka, nego je utvrđen sudskim presudama", kaže Duraković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: