Vučić: Ne mogu da kažem kada će Vlada biti formirana

Mandatar Aleksandar Vučić nije mogao da precizira kada će nova Vlada biti formirana i dodao da će novinari biti obavešteni tri dana pre formiranja kabinet.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

15:12

Vučić: Ne mogu da kažem kada će Vlada biti formirana
Tanjug

Vučić nije želeo da komentariše ni navode medija da će u budućoj vladi biti i Liberalno-demokratska partija.

Na pitanje kada će vlada biti formirana, on je odgovorio da će to uraditi kada bude mogao, dok je upitan o eventualnom učešću LDP-a rekao da "nema šta na to da kaže".

"Kada će vlada biti formirana, saznaćete tri dana pre formiranja, jer ću tada uputiti predlog u Skupštinu", rekao je Vučić nakon sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji.

On je najavio je da će uz očuvanje političke i ekonomske stabilnosti, u fokusu rada buduće vlade biti i reforme obrazovanja i zdravstva.

Vučić je u razgovoru sa članovima Američke privredne komore u Srbiji najavio "znatno pojačanje borbe protiv sive ekonomije", kao i nastavak poreske reforme.

Vučić je najavio i brzo donošenje zakona o lokalnim samupravama, kako bi se sprečilo da lokalne vlasti donose parafiskalne namete na koje strani investitori imaju niz primedbi.

On je rekao da je sa članovima komore razgovarao i o regulisanju oblasti zaštite životne sredine, zdravstvu i poreskoj reformi.

"Nikom nećemo dozvoliti da ugrozi političu i ekonomsku stabilnost. Radićemo posvećeno, kako bi u zemlji bio nastavljen privredni rast", naglasio je Vučić.

On je naveo i da će ako sve bude po planu, Srbija dogodine imati rast BDP-a veći do četiri odsto, što će je svrstati među najuspešnije države u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: