Dogovor SNS, SPS i LSV: Ovo je novosadska koalicija

Predstavnici SNS (Miloš Vučević), SPS (Dušan Bajatović) i LSV (Aleksandar Kravić) dogovorili su koaliciju te tri liste koja će činiti vlast u Novom Sadu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2016.

14:52

Dogovor SNS, SPS i LSV: Ovo je novosadska koalicija
Tanjug

"Formirali smo najnovosadskiju koaliciju i najširu koaliciju u Novom Sadu sa ciljem da što više doprinesemo poboljšanju kvaliteta života građana Novog Sada", rekao je potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na konferenciji za novinare, održanoj u zgradi Skupštine Grada Novog Sada.

On je rekao i da se u Novom Sadu posle dugo godina, tokom pregovora o formiranju vladajuće koalicije, nije trgovalo foteljama i funkcijama, jer nije bilo neophodno da se stvara koalicija kako bi se obezbedila većina u skupštini.

"Postignut je politički dogovor, politički sporazum između naše tri liste o programu za Grad Novi Sad za naredne četiri godine, odnosno, o funkcionisanju Grada i gradske administracije u narednom periodu. Danas smo se definitivno dogovorili šta bi trebalo da radimo kako bi grad bio komunalno opremljeniji i funkcionalniji, kako bi Novi Sad postao Evropska prestonica kulture 2021. godine i kako bi Novi Sad učinili što lepšim mestom za život građana", rekao je Vučević.

On je posebno izrazio zahvalnost predstavnicima SPS-a i LSV-a na tome što, kakao je naglasio, na razgovore o novoj gradskoj vlasti nisu došli da trguju već da čuju njegov program rada i načina funkcionisanja Novog Sada u narednom periodu.

Vučević je istakao da se učesnici pomenutih razgovora nisu bavili pitanjima visoke politike, već životnim problemima građana Novog Sada i putevima i načinima rešavanja tih problema.

Predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović je naglasio da se tokom razgovora o koaliciji isključivo razgovaralo o programu funkcionisanja grada.

"Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ono što je izneto kao program u potpunosti u interesu građana Novog Sada", rekao je Bajatović.

On je kazao da zna da će biti pitanja kakao SPS i LSV mogu biti u koaliciji i da će odmah dati odgovor na to pitanje. Po njegovim rečima kada bi tema razgovora SPS-a i LSV-a bile 90-te godine i petooktobarski događaji, te dve stranke se nikada ne bi mogli složiti, ali kada je tema Novi Sad i program za funkcionisanje Novog Sada tu one imaju mnogo toga zajedničkog.

"Ovo je zaista novosadska koalicija i razgovarali smo isključivo o gradskim temama, dok o političkim nismo uopšte razgovarali", rekao je Bajatović.

Predsednik Gradskog odbora LSV-a Aleksandar Kravić je podsetio da je u više navrata govorio da na lokalnom nivou nema velike politike i da su na lokalu pre svega zastupljene komunalne teme.

"Program koji je ponuđen je program svih Novosađana i lako smo se dogovorili o saradnji. Ovo je novosadska koalicija sa komunalnim predznakom", istakao je Kravić.

On je na pitanje da prokomentariše to da je lider LSV-a svojevremeno izjavljivao da ta stranka nikada neće ući u koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom i "njenim derivatima", kazao da je to Čanak rekao misleći na republičku i pokrajinsku vlast, jer kako je kazao, na tim nivoima se vodi visoka politika dok za "pitanje da li Novom Sadu treba novi most ili slična pitanja nije potrebna neka velika politika".

Kravić je na pitanje da li ostaje pri svojim ranije iznetim stavovima da investicioni projekat Kompanije "Lir" nije dobar za Novi Sad, rekao da on nikada nije rekao da projekat nije dobar već da je kritikovao način njegove realizacije smatrajući da je Novi Sad mogao bolje da prođe u tim pregovorima sa "Lirom".

"Reći da neki projekat kojim se otvra 3.000 ili 5.000 radnih mesta nije dobar onda imate neki problem, a da li je moglo drugačije da se pregovara, to je nešto potpuno drugo. Dolaskom "Lira" stvorili ste mogućnost dolaska i drugih velikih kompanija i sa "Lirom" Novi Sad plaća ulaznicu za sve ostale velike investitore", rekao je Kravić.

Vučević je rekao da još uvek neće javno saopštavati personalna rešenja za sastav Gradskog veća, ali je dodao da je uglavnom sve poznato i da je ostalo još samo jedno mesto za koje će tokom dana doneti odluku.

Na pitanje da li uvođenjem LSV-a u gradsku vlast u Novom Sadu Srpska napredna stranka kupuje podršku te stranke u republičkom parlamenta koja će joj biti neophodna za izglasavanje promene Ustava Republike Srbije, Vučević je rekao da Novi Sad voli najviše na svetu, ali da Novi Sad nije mesto preko kog bi se kupovala podrška za bilo šta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: