Šta će Kameron da uradi u utorak pred liderima EU?

Evropska unija ne očekuje da će britanski premijer Dejvid Kameron u utorak aktivirati mehanizam kojim se započinje proces pregovora o Bregzitu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.06.2016.

19:05

Šta će Kameron da uradi u utorak pred liderima EU?
Getty Images

U utorak će se Kameron prvi put sastati sa ostalim liderima Evropske unije, posle referenduma na kom su Britanci izglasali odlazak iz evropske zajednice.

To je za Rojters izjavio neimenovani visoki zvaničnik EU.

"U ovom trenutku ne očekujemo da će premijer Kameron u utorak aktivirati član 50", kazao je on u vezi sa samitom u Briselu na kojem će Kameron informisati lidere EU o glasanju za izlazak iz Unije na prošlonedeljnom britanskom referendumu o članstvu u bloku.

Rojters navodi da ostali lideri EU u suštini shvataju zašto Kameron, koji je izjavio da će podneti ostavku i ostaviti aktiviranje člana 50 svom nasledniku, ne može da pokrene već u utorak proces koji traje dve godine.

“Razvod“ Velike Britanije i Evropske unije je i dalje u fazi preispitivanja, evropski zvaničnici traže da se proces ubrza, ali stvar nije baš tako jednostavna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: