Poruka iz Berlina: Nezavisna Škotska je dobrodošla u EU

Nezavisna Škotska bi bila veoma dobrodošla kao član Evropske unije, rekao je nemački poslanik iz partije Angele Merkel, Ginter Krihbaum.

Izvor: B92, index.hr

Nedelja, 26.06.2016.

18:36

Default images
Thinkstock

Predsednik odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu se pozitivno izjasnio o mogućnosti da samostalna Škotska ostane u EU.

“Očekujem novi referendum o nezavisnosti u Škotskoj koji će biti uspešan. Evropa će se sastojati od 28 zemalja članica“, rekao je Krihbaum.

Škoti su sa 62% na referendumu izglasali ostanak u Evropskoj uniji, ali je njihove glasove “potopio“ ostatak Velike Britanije.

“Treba brzo odgovoriti na kandidaturu za prijem zemlje koja je prijateljski nastrojena prema Evropskoj uniji“, dodao je Krihbaum.

Premijerka Škotske Nikola Stardžon je rekla da će Škotska učiniti sve što bude bilo potrebno kako bi ostala članica Evropske unije, a pomenula je i veto na rezultate referenduma koji je doneo odluku o istupanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: