Moskva traga za Tadžikistancem džihadistom

Moskovski sud izdao je nalog za hapšenje Tadžikistanca osumnjičenog da pripada Islamskoj državi, pišu RIA Novosti, a prenosi Sputnjik.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

17:21

Default images

Osumnjičeni 38-godišnjak privukao je pažnju policije usled serije smrtonosnih napada na vlasnike automobila u blizini ruske prestonice, izvedenih od 2012. do 2014. godine, koju je počinila jedna centralnoazijska banda.

„Sud je izdao nalog za hapšenje Tadžikistanca Faruka Azamadžonova, koji se nalazi na listama bezbednosnih agencija, osumnjičen za vrbovanje boraca za terorističku grupu Islamska država“, rekao je izvor.

Prethodno je portparol Ruskog istražnog komiteta Vladimir Markin izjavio da je vođa bande ubijen, dok su ostalih petoro osumnjičenih stavljeni na Interpolove poternice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: