"Smatrali smo EU neuništivom... Sad preuzimamo mi i Nemci"

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da Francuska i Nemačka treba da preuzmu inicijativu u EU posle referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU.

Izvor: Beta

Nedelja, 26.06.2016.

16:16

Beta/AP

"Prijateljska i saveznička zemlja s kojom imamo toliko veza, odlučila je da izađe iz EU, koju smo smatrali neuništivom i neraskidivom", rekao je Oland.

Prema njegovim rečima, Francuska i Nemačka imaju odgovornost da preuzmu inicijativu jer su te dve zemlje pokazale da iz nesreće, užasa rata mogu da izgrade snažno prijateljstvo.

U Berlinu će biti održan sastanak nemačke kancelarke Angele Merkel, predsednika Francuske i premijera Italije Matea Rencija posvećen budućnosti Evropske unije posle odluke Britanaca da istupe iz EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: