Stardžon: Škotska bi mogla da pokuša da blokira Bregzit

Predsednica Vlade Škotske Nikola Sterdžon izjavila je da bi škotski parlament mogao da pokuša da blokira izlazak Ujedinjenog kraljevstva iz Evropske unije.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

13:25

Stardžon: Škotska bi mogla da pokuša da blokira Bregzit
Foto: GettyImages

U intervjuu za BBC ona je rekla da će zatražiti od škotskog parlamenta da ne da svoju "zakonodavnu saglasnost" za izlazak Britanije iz EU.

Škoti su većinom glasali protiv Bregzita na referendumu nakon čega je ona najavila da će se založiti za referendum o ostanku Škotske u EU, prenosi AP.

Njena Škotska nacionalna partija nema većinu u parlamentu uprkos popularnosti.

Sterdžon je rekla da veruje da će pristanak škotskog parlamenta biti potreban za pitanje izlaska Britanije iz EU, ali je priznala da će britanska vlada verovatno zauzeti "veoma drugačiju poziciju" po tom pitanju.

Ona je ranije tokom dana izjavila da je njena odgovornost da pregovara sa EU kako bi zaštitila interese Škotske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: