Potresi kod laburista, pljušte smene i ostavke

Tri dana posle referenduma na kojem su Britanci izabrali izlazak iz EU u opozicionoj Laburističkoj stranci došlo je do prvih potresa.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

10:28

Potresi kod laburista, pljušte smene i ostavke
Foto: GettyImages

Lider laburista Džeremi Korbin na meti je kritika u sopstvenim redovima i stranačke kolege mu zameraju da je nedovoljno ubedljivo vodio kampanju za ostanak Britanije u EU, prenosi AP.

On je najpre smenio svog ministra spoljnih poslova u senci Hilari Bena koji mu je prethodno rekao da ne veruje više u njegovo liderstvo.

Nakon toga je usledila ostavka ministarke zdravlja u senci Hajdi Aleksander koja smatra da Britaniji sada treba kredibilnija opozicija te da ne veruje da Korbin može to da obezbedi.

"Koliko god da vas poštujem kao čoveka od principa, ne verujem da ste u stanju da date odgovore koji su potrebni našoj zemlji i smatram da ako ćemo mi formirati novu vladu, promena rukovodstva je od ključnog značaja", napisala je Hajdi Aleksander Korbinu koje je objavila na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: