BDZS: Nastavak neprincipijelne poltike DS

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka saopštila je da ni malo ne čudi "drska" reakcija predstavnika Demokratske stranke.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.06.2016.

11:28

BDZS: Nastavak neprincipijelne poltike DS

Kako kažu, to je samo nastavak neprincipijelne politike koju je ova partija vodila prema Bošnjacima dok je bila na vlasti.

"Upravo je za vreme vlade Demokratske stranke napravljen niz ustavnih i zakonskih prekršaja i više krivičnih dela prilikom izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće 2010. godine i postizbornih radnji kojima su predstavnici liste Bošnjačke kulturne zajednice koju je predvodio gospodin Zukorlić, iako apsolutni pobjednici tih izbora, onemogućeni da konstituiraju i preuzmu rad Vijeća čitave četiri godine", navedeno je u saopštenju.

BDZS reaguje na jučerašnje saopštenje u kome je poslanik DS Aleksandra Jerkov izjavila da intervju novoizabranog predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića potvrđuje da će "Zukorlić zloupotrebljavati poziciju na kojoj se nalazi da bi rešio problem svog univerziteta koji već godinama ne može da dobije akreditaciju".

U saopštenju BDZS se navodi da je "Vlada Demokratske stranke obesmislila i dovela do apsurda proces islamske veronauke u školskom sistemu, izbacujući referentne veroučitelje sa posla i dovodeći na njihova mjesta lica nekvalificirana za izvođenje verske nastave".

Građani Sandžaka su u 12 godina vlasti DS i njihovih tadašnjih partnera doživeli najveću ekonomsku propast, zabeležili najveće stope nezaposlednosti u državi i lošim koruptivnim privatizacijama dovedeni na rub egzsitencijalnoga opstanka, navodio se u saopštenju BDZ i podseća da su "Bošnjaci na republičkim i predsedničkim izborima u više navrata glasali za Demokratsku stranku iz zahvalnosti pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću koji je im je vratio nadu da su ravnopravni građani Republike Srbije".

Najnovijim istupima, pokušajima diskreditacije Zukorlića i neosnovanim nasrtajima na instituciju koju je upravo pokojni premijer Đinđić osnovao - Internacionalni univerzitet u Novome Pazaru - u DS "dokazuju da još uvek treba da leče vlastite frustracije, zle namere i što šta drugo, jer će u protivnom skroz nestati sa političke scene Srbije, kao što su već iščezli iz Sandžaka", saopštila je BDZS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: