Novi premijer APV: Detaljna provera rada bivše vlasti

Novi predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović kaže da će uvesti korenite promene i izvršiti detaljnu proveru dosadašnjeg rada pokrajinske administracije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.06.2016.

08:34

Novi premijer APV: Detaljna provera rada bivše vlasti

Mirović navodi da je odmah od svojih saradnika tražio da naprave presek stanja, pogotovo kad je reč o analizi finansija u sekretarijatima, kako bi u najkraćem roku počeli sa primenom programa.

"Tako ćemo odmah videti da li je bilo nekih malverzacija. Ukoliko jeste, ispitaćemo ko je za njih odgovoran i taj neko će biti priveden pred lice pravde", rekao je MIrović.

Na pitanje hoće li podaci biti dostupni javnosti, on odgovara - naravno.

"Dao sam prilično veliki rok od 15 dana zbog detalja, zbog prikupljanja potpunih informacija i zbog utvrđivanja činjenica. Čekamo izveštaj iz svih pokrajinskih sekretarijata i najkasnije do 10. jula očekujem da ih usvojimo i da u skladu s njima analiziramo propuste, ali i potencijale, kako bismo već od jeseni mogli da krenemo sa odlukama koje treba da menjaju postojeće stanje u Vojvodini", kazao je on.

Mirović ističe i da je poljoprivreda jedan od prioriteta kojoj će posvetiti posebnu pažnju.

"I tu ćemo sagledati stanje na terenu, kao i i potencijale koje pružaju postojeći resursi, pa ćemo na osnovu stručnih analiza i u saradnji sa poljoprivrednicima, delovati u najkraćem mogućem roku", navodi Mirović.

Govoreći o obrazovanju, Mirović je rekao da će njegova Vlada početi obnovu osnovnih i srednjih škola i učeničkih i studentskih domova.

"Istovremeno, trudićemo se da u delu visokog obrazovanja pokažemo jednu vrstu aktivnijeg odnosa kada je reč o komunikaciji sa univerzitetom. Mi imamo jako razvijen nastavni i naučni potencijal, mrežu univerziteta i viših škola, i očkeujem od novog resornog sekretara da ceo taj segment sredi", kaže on.

"Planiramo da napravimo razvojnu agenciju Vojvodine koja bi u sebi obuhvatala nekoliko dosadašnjih agencija i fondova sa ciljem da na jednom mestu imamo sve potencijale, finansijske elemente za podsticaje i za kontakt sa potencijalnim investitorima. Svih 45 vojvođanskih opština biće umreženo i naslonjeno na razvojnu agenciju Srbije koja, takođe, može da u komplementarnom sistemu pomogne u realizaciji naših projekata", rekao je Mirović.

On ističe das je njegova glavna uloga da ubrza ekonomski i svaki drugi razvoj Vojvodine.

"Ja tu svoju ulogu doživljavam veoma ozbiljno i odigraću je do kraja. Nadam se da će mi svi pomoći, ne zbog mene, već zbog Vojvodine. Posle 27 godina, ovo je kruna moje karijere u politici i pokušaću od Vlade Vojvodine da napravim jedan most, da bude saradnik, partner u potpunom sistemu jedinstva i saradnje sa republikom, koji vodi ka konkretnim rezultatima", naglasio je novi vojvođanski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: