Kina protiv jednostrane politike sankcija

Kina se protivi upotrebi sile, pretnji silom, lakom uvođenju sankcija i primeni jednostranih akcija bez saglasnosti zainteresovanih strana.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.06.2016.

20:38

Kina protiv jednostrane politike sankcija
Foto: Thinkstock

To je izjavio predsednik Kine Si Đinping nakon razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom koji boravi u poseti Kini.

"Ja i gospodin Putin smatramo da Kina i Rusija, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN i konstruktivne snage osiguranja regionalne i međunarodne bezbednosti i stabilnosti, treba odlučno da se pridržavaju ciljeva i principa Povelje UN, glavnih normi međunarodnog prava, kako bi se osigurale globalna strateška ravnoteža i stabilnost i čvrsto branila međunarodna pravičnost“, rekao je Si Đinping, prenosi Sputnjik.

“Uvek se zalažemo za političko rešavanje međudržavnih sporova i aktuelnih regionalnih problema putem prijateljskih konsultacija i mirnih pregovora“, izjavio je on.

Putin je u Peking stigao u petak iz Taškenta, prestonice Uzbekistana, gde je održan samit Organizacije za Šangajsku saradnju.

Kremlj se nada da će poseta ruskog lidera Kini biti sadržajna i produktivna, a dve strane planiraju da potpišu više desetina sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: