U vazdušnim udarima u Siriji 47 poginulih

U vazdušnim udarima ruskih i režimskih snaga na istoku Sirije poginulo je 47 ljudi, većinom civila, a više desetina njih je povređeno.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

17:59

Default images
Foto: Beta/AP

To je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U saopštenju se navodi da su žrtve poginule u udarima na grad Al-Kurijah, koji je pod kontrolom džihadista iz takozvane Islamske države, a nalazi se u naftom bogatoj sirijskoj provinciji Deir Ezor, prenela je agencija AFP.

Direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman je izjavio da je među poginulima zasad identifikovan 31 civil, a za preostalih 16 ljudi se zasad ne zna da li su bili civili ili borci ID.

Opservatorija navodi da utvrđuje čiji su avioni izvršili udare po tipu aviona, lokaciji, kao i vrsti municije koja je u njima korišćena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: