Korbin se oglasio: Samo mirno i racionalno...

Lider britanske opozicije Džeremi Korbin izjavio je da VB mora da reaguje na "miran i racionalan način" na rezultate referenduma koji je podelio državu.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.06.2016.

15:32

Korbin se oglasio: Samo mirno i racionalno...
Beta/AP

Korbin, čija je Laburistička stranka podržavala ostanak Britanije u EU, dok je 52 odsto građana na referendumu u četvrtak glasao za izlazak, izjavio je da su područja Britanije gde je značajan procenat glasao za Bregzit "one zajednice koje su pretrpele najveće posledice" mera štednje britanske konzervativne vlade.

Lider Laburista je nakon sastanka u Londonu rekao da političari treba da ozbiljno shvate zabrinutost glasača oko pitanja imigracije, zbog kojeg su mnogi na referendumu podržali izlazak iz 28-članog bloka.

Mnogi laburistički poslanici koji su snažno podržavali ostanak u EU su optuživali Korbina, dugogodišnjeg kritičara Unije, da nije uspeo da ujedini stranku oko ideje ostanka u bloku.

Nekolicina laburističkih poslanika trenutno pokušava da dobije podršku za rušenje Korbina sa mesta predsednika stranke, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: