"Skandalozno, cela Evropa je sada Kameronov talac"

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc ocenio je kao "skandaloznu" odluku britanskog premijera Dejvida Kamerona da podnese ostavku tek u oktobru.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

11:57

Thinkstock

On smatra da Kameron time "uzima ceo evropski kontinent za taoca".

“Kada je Kameron objavio 2013. svoju nameru da organizuje referendum o ostanku ili izlasku Britanije iz EU, on je "zarobio ceo kontinent za svoje taktičke pregovore", rekao je Šulc za nemačku javnu televiziju ARD.

Posle pobede pobornika Bregzita na referendumu u četvrtak, Kameron je objavio da podnosi ostavku, ali da će napustiti premijersko mesto tek posle određivanje novog lidera njegove Konzervativne partije, na kongresu stranke početkom oktobra.

"Još jednom ceo jedan kontinent se uzima za taoca zbog unutrašnjih razmišljanja britanske Konzervativne partije", rekao je Šulc.

On je ocenio da je to suviše kasno.

"Može da se sazove kongres stranke i sutra ujutru, ako se želi", kritikovao je predsednik Evropskog parlamenta, koji je iz redova nemačke socijaldemokratske partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: