Vučić: Može i ovde referendum, kad me pobede na izborima

Iako sam siguran da bi se građani Srbije slično izjasnili kao Britanci, siguran sam i da žele bolju budućnost, zato ostajemo na putu EU, kaže Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

12:19

Vučić: Može i ovde referendum, kad me pobede na izborima
Foto: Tanjug

Mandatar je povodom britanskog napuštanja EU rekao da je za Srbiju najvažnije da se drži svojih ključnih reči, a to su stabilnost i prosperitet.

"Za nas je važno da, u skladu sa poverenjem koje su nam dali građani, nastavimo evropski put, borimo se za bolji standard i privlačimo investitore", rekao je on.

Vučić je rekao da "Srbi vole da se dele po velikim pitanjima" i da bi verovatno glasali kao Britanci, ali je ukazao na to da su mladi u Britaniji mahom bili za ostanak u Evropskoj uniji. Kako je rekao, jutros se desio najveći politički zemljotres od pada Berlinskog zida.

"Neće me dnevne emocije voditi. Nećemo da menjamo politiku, jer je ovo ozbiljna i odgovorna politika, a ovo je vlada koja je disciplinovana, koja sprovodi teške i odgovorne mere", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da od jutros ima onih koji bi da raspisuju referendume u Srbiji i menjaju politku, ali da je narod svoje rekao na izborima.

"Kada pobede na izborima, neka raspisuju šta hoće, ja ulicu ne priznajem. Na izborima su bili sa svih strana, narod je glasao za stabilnost, a ne za idiote, kako se to dešava u drugim zemljama", rekao je Vučić.

Mandatar nove Vlade je podvukao da će Srbija nastaviti svoj evropski put, ali da pre svega mora da brine o očuvanju svoje ekonomske i finansijske stabilnosti.

"Građanima Srbije poručujem da se posledice koje će se zbog odluke u Britaniji videti u drugim zemljama, neće videti u Srbiji", rekao je Vučić.

Govoreći o cilju Srbije da do 2020. godine uđe u EU, nakon poslednjih događšaja u Uniji, Vučić je rekao da će Srbija do tada sve svoje zadatke ispuniti, a da je na Evropi ostatak.

Takođe, Vučić je rekao i da vlada možda neće biti formirana ni do 3. jula što je poslednji datum koji je naveo.

O ekonomskim temama i Fijatu čitajte na stranicama Biza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: