Rusija: Težak je prtljag odnosa sa Britanijom

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je rezultat referenduma o članstvu u EU unutrašnje pitanje Velike Britanije, javlja “Sputnjik”.

Izvor: Sputnjik

Petak, 24.06.2016.

12:08

Rusija: Težak je prtljag odnosa sa Britanijom
Foto: Tanjug

„To je unutrašnja stvar engleskog naroda“, odgovorio je Lavrov na pitanje novinara da prokomentariše referendum u Velikoj Britaniji.

„Postoje aritmetički podaci referenduma. To je volja naroda Velike Britanije. Odlučite sami“, odgovorio je ministar na pitanje čija je pobeda rezultat referenduma.

Lavrov je komentarisao izjavu premijera Velike Britanije o tome da je rezultat referenduma navodno obradovao ruske vlasti.

On je naglasio da on nije završio medicinu i zato ne želi da komentariše medicinske slučajeve.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija i Velika Britanija imaju težak prtljag u odnosima i da se ruska strana nada da će u novim uslovima porasti shvatanje o potrebi za saradnjom.

"Težak je prtljag bilateralnih odnosa sa Velikom Britanijom. Ne možemo uvek da utvrdimo spremnost na dijalog i saradnju naših britanskih partnera. Nadamo se da će u novim uslovima prevladati shvatanje o potrebi izgradnje dobrih odnosa sa našom zemljom", rekao je Peskov.

Na pitanje novinara da li će izlazak Velike Britanije iz EU olabaviti poziciju onih koji podržavaju sankcije protiv Rusije Peskov je kazao da "bez obzira da li je Velika Britanija član EU ili ne, postoje veoma različita gledišta o samoj EU, u vezi sa politikom sankcija i u vezi sa efikasnošću tih sankcija".

"Videli smo da se u Briselu vodi prilično napeta rasprava o tome. Različite zemlje su u različitom stepenu zainteresovane za razvoj trgovinsko-ekonomske saradnje i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom", rekao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: