SNS: Na Vračaru nema prinudne uprave ni novih izbora

Budući da su odbornici za predsednika SO Vračar izabrali Mihajla Grupkovića, kao i sekretara, na Vračaru nema prinudne uprave, kao ni novih izbora.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.06.2016.

20:36

Default images

To je izjavio odbornik SNS Uglješa Mrdić.

Mrdić je novinarima nakon konstitutivne sednice kazao da je rok 30 dana da se izabere predsednik opštine i članovi veća, kao i drugi organi gradske opštine Vračar, a ako to ne bude obavljeno u tom roku od 30 dana onda slede prinudna uprava i izbori.

"Ono što je sigurno i jasno to je da SO Vračar nastavlja normalno da funkcioniše. Ima legalno izabranog predsednika, i u narednih mesec dana, a možda to bude i nešto ranije, će biti obavljene konsultacije svih odborničkih grupa sa predsednikom SO", rekao je Mrdić.

On je dodao da će konsultacije biti obavljene sa listom "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", zatim "Vračar slobodno", kao i sa SPS, ali i sa svim drugim odbornicima od kojih su neki nezavisni, a neki i nemaju odborničku grupu.

"Videćemo, pred nama je jedno vruće leto, ali nije varljivo", rekao je Mrdić.

Odgovarajući na optužbe nosioca liste DS Branimira Kuzmanovića da su naprednjaci trgovali uticajem i da su dobili većinu uz pomoć jednog odbornika Levice Srbije i jednog odbornika LDP, Mrdić je kazao da je suvišno govoriti da su one neosnovane podsetivši da takve izjave daju upravo oni protiv kojih su se podnosile različite prijave zbog zlouptreba na Vračaru.

Upitan da prokomentariše to što je odbornik Levice Srbije Marko Mandić glasao za predsednika skupštine, a potom i napustio zasedanje, Mrdić je rekao da je svaki odbornik vlasnik svog mandata i da svaki odbornik ima pravo da odluči kako će glasati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: