SDS demantuje tvrdnje o navodnom raspadu

Socijaldemokratska stranka demantovala je navode koji su se pojavili u jednom dnevnom listu o navodnom raspadanju SDS-a.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

19:00

SDS demantuje tvrdnje o navodnom raspadu

Kako se navodi u saopštenju SDS, ovakvi tekstovi su pokušaj skretanja pažnje sa činjenice da je SDS u poslednjih nekoliko nedelja pokazala da u Srbiji postoji dosledna i beskompromisna opozicija.

"U tekstu se navodi da je SDS u poslednje dve nedelje napustilo šest odbora, a istina je da su ti odbori raspušteni zbog nepoštovanja odluke Predsedništva SDS o nesaradnji sa SNS-om i na lokalnom nivou. Dakle, ti odbori nisu napustili stranku, već je SDS raspuštanjem tih odbora upravo osnažila svoje redove u nedvosmislenoj opozicionoj borbi protiv ove vlasti", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se napominje i da neistinit navod iz istog teksta da se predsednik SDS-a Boris Tadić vraća u DS.

"Istina je da se on zalaže za formiranje svojevrsne unije proevropskih opozicionih stranaka, kako bi se stvorila protivteža ovoj vlasti i konačno konsolidovala opozicija. Predlog ujedinjenja opozicije Boris Tadić je izneo još na Glavnom odboru SDS-a u septembru prošle godine i uprkos tome što je DS odbila taj predlog uoči nedavno održanih parlamentarnih izbora, on je i dalje otvoren za razgovore o tom projektu", poručili su iz SDS.

Ovakvi tekstovi, kako dodaju, upravo imaju za cilj da diskredituju projekat ujedinjenja opozicije plasiranjem veštačkih tema i neistina o slabosti opozicionih stranaka i njenih lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: