Vračar: SNS predložila čoveka iz LDP, presudio jedan glas

Predstavnik LDP-a Mihailo Grupković izabran je, uz podršku SNS, za predsednika Skupštine opštine Vračar pošto je osvojio glas više od Branimira Kuzmanovića.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 24.06.2016.

17:10

Vračar: SNS predložila čoveka iz LDP, presudio jedan glas
Foto: Tanjug

Kako javlja reporter B92, Grupković je osvojio 23 glasa, dok je Kuzmanović imao 22.

SNS je ranije za predsednika Skupštine opštine Vračar predložila Mihaila Grupkovića iz LDP, koji će poziciju prihvatiti kako bi se izbegla prinudna uprava.

Odbornik SNS Uglješa Mrdić rekao je, obrazlažući taj predlog na konstitutivnoj sednici opštinske skupštine, da SNS pokazuje da je spremna na kompromise za dobrobit Vračara.

Prethodno je odbornička grupa "Vračar slobodno" predložila da predsednik skupštine opštine Vračar bude Branimir Kuzmanović, protiv čijeg izbora se izjašnjavao pokret Dosta je bilo.

LDP je na izbore na Vračaru izašla zajedno sa DS, SDS, Novom strankom, SDU i Levicom Srbije na listi "Vračar slobodno".

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Vračar, na kojoj bi trebalo da bude izabrano gradsko rukovodstvo, počela je nešto posle 16 sati.

"SNS formirala većinu sa po jednim odbornikom LDP i Levica Srbije"

Nosilac liste Vračar slobodno Branimir Kuzmanović, koji je bio kandidat za predsednika te liste i pokreta Dosta je bilo za predsednika Skupštine opštine Vračar izjavio je nakon konstitutivne sednice da je očigledno da je Srpska napredna stranka formirala većinu sa jednim odbornikom Liberalno demokratske partije i jednim odbornikom Levice Srbije.

"Ono što će ljudi sa liste Vračar slobodno, nastaviti da rade je da se trude da uspostave većinu dogovoremnu sa pokretom Dosta je bilo, ako u tome ne uspemo gledaćemo da se ne uvede prinudna uprava u narednih mesec dsana, jer je to najgore rešenje za građane Vračara", rekao je Kuzmanović.

On je podsetio da su sa LDP-om imali postkoalicioni sporazum prema kome su liberali trabalo da dobiju člana opštinskog Veća.

"Trgovina uticajem koja je krivično delo, očito se desila i ovde", rekao je Kuzmanović.

Na današnjoj konstitivnoj sednici za predsednika Skupštine opštine Vračar izabran je Miloš Grupković iz LDP-a. Njega su predložili Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Nastavak konstitutivne sednice biće zakatan u roku od 30 dana, a ukoliko se tada ne izabere predsednik opštine i članovi opštinskog veća biće uvedena prinudna uprava i raspisani novi izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: