Saga o Vračaru: Vlast jednih, drugih ili prinudna?

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Vračar, na kojoj bi trebalo da bude izabrano gradsko rukovodstvo, počela je nešto posle 16 sati.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.06.2016.

16:20

Saga o Vračaru: Vlast jednih, drugih ili prinudna?
Foto: B92

Sednici prisustvuje svih 45 odbornika, a predsedava joj najstariji odbornik iz SNS Jovan Hadži Đokić.

Nakon potvrđivanja mandata, odbornici bi trebalo da izaberu predsednika opštine, njegovog zamenika, predsednika i zamenika skupštine opštine, članove Gradskog veća i radnih tela.

Među prisutnima su i visoki predstavnici SNS Nikola Selaković i Goran Vesić.

Konstititutivna sednica vračarske skupštine, koja je bila zakazana za 10. jun, tog dana nije održana, već je odložena zbog nedostatka kvoruma, s obzirom da su se na sednici pojavili samo odbornici sa liste Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje, SPS i odbornik LDP, ali ne i odbornici DS i D JB.

Rok za konsituisanje opštinske skupštine je 25. jun do ponoći, a ukoliko se taj posao ne obavi do tog datuma, Skupština grada je u obavezi da uvede privremeni organ i raspiše ponovne izbore.

Inače, DS i Pokret Dosta je bilo potpisali su 1. juna sporazum o upravljanju opštinom Vračar, nakon dugog pregovaranja.

Iz dogovora o lokalnoj vlasti povukla se LDP, koja je na izbore na Vračaru izašla zajedno sa DS, SDS, Novom strankom, SDU i Levicom Srbije, smatrajući da se razgovara isključivo o funkcijama, a ne o interesu građana.

Uslov koji je DJB postavila bio je da predsednik opštine bude iz njihovog pokreta, a posebno su insistirali na tome da to ne može da bude kandidat DS Branimir Kuzmanović, jer, kako su istakli, na Vračaru su potrebni ljudi "čiste prošlosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: