Mogerini: Potrebno vidljivo poboljšanje odnosa BG i PR

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini naglasila je da je potrebno "vidljivo i održivo poboljšanje odnosa Beograda i Prištine

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.06.2016.

00:35

Mogerini: Potrebno vidljivo poboljšanje odnosa BG i PR
Foto: Beta/AP

Ona je u razgovori sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem naglasila kako bi normalizacija odnosa mogla da bude dublje utemeljena i da obe strane nastave put evrointegracija".

U tom kontekstu je od vitalnog značaja da svi raniji sporazumi iz procesa dijaloga budu primenjeni u potpunosti i uz dobru volju obe strane, navodi se na sajtu Mogerini.

Mogerini i Tači su u vezi pitanja vizne liberalizacije za Prištinu zaključili da Kosovo treba da nastavi da ispunjava svoje obaveze u tom kontekstu, navodi se na sajtu.

Dvoje zvaničnika su razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine, a visoka predstavnica EU je, kako piše, pozdravila posvećenost Prištine dijalogu.

Mogerini i Tači su takođe pozdravili nedavno produženje mandata misije EULEKS u kosovskoj skupštini, a razgovarali su i o pitanju implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Kosova i EU, što je od ključnog značaja jer će, kako su ocenili, pomoći Kosovu da poboljša društveno ekonomsku situaciju, navodi se na sajtu EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: