Tači i Šulc razgovarali o liberalizaciji viza

Predsednik Kosova Hašim Tači je u Briselu razgovorao sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom o liberalizaciji viza.

Izvor: Beta

Utorak, 21.06.2016.

18:33

Tači i Šulc razgovarali o liberalizaciji viza
Foto: Beta

Tači je ocenio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume i da očekuje odluku evropskih institucija o njihovom ukidanju.

"Kosovo je ispunilo kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje meritornu odluku Evropske unije za posao koji su uradile državne institucije", rekao je Hašim Tači, a saopštio njegov kabinet.

Tači je dodao da je Kosovo angažovano na daljoj konsolidaciji države, a zahvalio je Šulcu, izvestiocu Evropske unije Tanji Fajon, kao i Evropskom parlamentu na konstantnoj podršci u unapređenju procesa liberalizacije viza za Kosovo.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc ocenio je da je liberalizacija viza glavna tema koja preokupira Kosovo u njegovim odnosima sa Evropskom unijom.

On je izrazio uverenje da će biti doneta odluka o ispunjenju kriterijuma za liberalizaciju viza.

Tači se u Briselu sastao i sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Frederikom Mogerini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: