Kako izgleda Beograd tokom pljuska (FOTO)

Snažna kiša praćena gradom pogodila je i u ponedeljak glavni grad Srbije i izazvala velike probleme u saobraćaju, ali i naterala građane da se snađu kako umeju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2016.

23:49

Kako izgleda Beograd tokom pljuska (FOTO)
Foto: Tanjug

Na fotografijama iz Beograda vide se čovekovi najbolji prijatelji kako se snalaze na pljusku, snalažljivi ljudi sa nogama u kesama i torbama umesto kišobrana i mladići koji prinudno vežbaju skok u dalj - zbog bare.

Pojedine građane kiša je "uhvatila" na biciklima, dok su oni u vozilima sa četiri točka morali posebno da paze na velike bare kako ne bi ostali zaglavljeni u nekoj od njih koja je suviše duboka.

Takođe, na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije grada koji je od veličine klikera pa do čak veličine šljive i skoro poput teniske loptice.

Od pljuska s gradom nastale su velike bare na ulicama i izlila se voda iz šahtova na mnogo mesta što je izazvalo prekid ili usporavanje saobraćaja, na Voždovcu nije bilo tramvaja, a najkritičnije je bilo u Mirijevu.
Foto: Tanjug
Iz „Beogradskog taksija“ su za B92.net rekli da je Autokomanda „standardno baš pod vodom“, kao i da je voda na auto-putu kod skretanja za Dušanovac „gotovo pola metra“.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Rade Milošević rekao je agenciji Beta da se najviše vode izlilo u opštinama Palilula, delovima Zemunske opštine i avalskim naseljima, gde je padalo i drveće što je omelo saobraćaj.

Ipak, deluje da je grad najviše štete napravio u Pančevu gde su padale ledenice veličine pesnice.
Foto: Tanjug
Osim toga, proglašen je meteo-alarm na severu zemlje i u prestonici - za Beograd, Srem i Bačku važi narandžasti, dok je u Banatu proglašen crveni. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda.

AMSS je upozorio vozače, da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.
Foto: Tanjug
U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče ponegde s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno ,sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče u pojedinim delovima grada kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.
Foto: Tanjug
Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je u Beograd i u nedelju uveče zbog čega je u gradu nastao haos. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: