Đinping doputovao u Poljsku

Predsednik Kine Si Đinping doputovao je u Poljsku, u okviru evroazijske turneje čiji je cilj učvršćivanje bilateralnih veza i jačanje odnosa Kine i Evrope.

Izvor: Beta

Nedelja, 19.06.2016.

22:56

Đinping doputovao u Poljsku
Foto: Tanjug

To je prva državna poseta kineskog predsednika Poljskoj posle 12 godina.

Si je u Varšavu doputovao posle trodnevne posete Srbiji, a posle toga će boraviti u Uzbekistanu, gde će biti održana konferencija Šangajske organizacije za saradnju.

Avion u kojem je bio Si pratili su poljski borbeni avioni kada je ušao u vazdušni prostor te zemlje, a na aerodromu ga je dočekao ministar spoljnih poslova Poljske Vitold Vaščikovski.

Si je u saopštenju naveo da su se Kina i Poljska uvek jedna prema drugoj odnosile s poštovanjem i jednakošću i da Kina pridaje veliki značaj vezama s Poljskom, uz nadu da će učvrstiti prijateljstvo, proširiti saradnju u svim oblastima i podići bilateralne odnose na novi nivo.

Kineski predsednik će u Varšavi razgovarati s poljskim predsednikom Andžejom Dudom i premijerkom Beatom Šildo, a očekuje se da će dve strane potpisati više sporazuma iz oblasti finansija, civilnog vazduhoplovstva, nauke, tehnologije i obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: