Masovno ljubljenje u "lancu" za Britaniju u EU /FOTO

Ispred zgrade parlamenta u Londonu više od 400 ljudi napravilo je "lanac poljubaca" pozivajući Britance da glasaju za ostanak u Evropskoj uniji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.06.2016.

20:33

Masovno ljubljenje u
Foto: Tanjug

Organizatori navode da je 420 osoba učestvovalo u ovoj akciji, u kojoj su ljubili jedni druge, kao i da su slične akcije "masovnog ljubljenja" organizovane u Berlinu, Parizu i Rimu.

Cilj akcije je da se pokaže da je "ljubav između Britanije i Evrope snažna i da se odbaci kampanja mržnje uoči referenduma o ostanku u EU", naveli su u saopštenju organizatori iz grupe "Avaz".

"Glas za ostanak je glas za ljubav, toleranciju i jedinstvo u našoj različitosti", rekla je predstavnica te grupe Elis Džej, prenela je agencija AFP.
Foto: Tanjug
U Velikoj Britaniji danas je nastavljena referendumska kampanja za ostanak ili izlazak te države iz EU, nakon prekida zbog ubistva poslanika Džo Koks (41).

Nju je pre četiri dana u selu Birstol, nedaleko od Lidsa, ubio 52-godišnji muškarac dok se Koksova, koja je laburistkinja, spremala da održi sastanak sa biračima.
Foto: Tanjug
AFP navodi da su britanski lideri, s obzirom na izjednačenost oko Bregzita u anketama, rešili da se vrate nastupima u televizijskim emisijama i pokušaju da u poslednjem trenutku privole glasače za svoju opciju uoči referenduma zakazanog za 23. juna.

Premijer Dejvid Kameron, koji se zalaže za ostanak Britanije u EU, kazao je da se zemlja suočava sa "egzistencijalnim izborom" posle kojeg "nema vraćanja".

AFP navodi da su i britanski listovi zauzeli strane po pitanju Bregzita, pa su tako "Mejl on sandej" i "Obzerver" podržali kampanju za ostanak, dok su se "Sandej tajms" i "Sandej telegraf" založili za napuštanje Unije.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: