Kesiću pretnje smrću zbog montiranog snimka

Izmontirani snimak iz emisije “24 minuta” u kojem Zoran Kesić navodno ismeva Srbe iz RS objavljen je na internetu, zbog čega je Kesić dobio pretnje smrću.

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2016.

23:08

Kesiću pretnje smrću zbog montiranog snimka

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću Zoranu Kesiću i zatražilo od nadležnih organa da otkriju ko preti voditelju.

Osim toga, oni zahtevaju i da se utvrdi ko je postavio izmontirani video-snimak u kojem Kesić navodno ismeva Srbe iz Republike Srpske.

NUNS je saopštio da su "pretnje Zoranu Kesiću posledica atmosfere linča koju stvaraju pojedini tabloidi izmišljanjem zavera i podela novinara na 'patriote i izdajnike'".

"Ovakve kampanje, pokazuje se i na ovom primeru, ozbiljno ugrožavaju bezbednost novinara. NUNS očekuje od najodgovornijih pojedinaca u državi da svojim delovanjem i jasnim stavom prema medijskim obračunima prema pojedinim novinarima i javnim ličnostima, učine sve da se zaustavi promocija govora mržnje i na taj način spreče ozbiljnije posledice po bezbednost novinara od verbalnih pretnji", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: