Dodik i Đinping - "obostrano poštovanje"

Predsednik RS Milorad Dodik sastao se u Beogradu sa predsednikom Kine Si Đinpingom, a dvojica zvaničnika izrazili su obostrano poštovanje.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.06.2016.

22:35

Dodik i Đinping -
Foto: Tanjug

Nakon sastanka sa kineskim predsednikom, Dodik je prisustvovao svečanoj večeri u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu koju je u čast Đinpinga organizovao predsednik Tomislav Nikolić, prenosi RTRS.

Svečanoj večeri prusustvuje i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik RS doputovao je u petak uveče u Beograd nakon višednevne posete Sankt Peterburgu gde je prisustvovao na 20. Međunarodnom ekonomskom forumu.

Dodik je ranije u izjavi za Sputnjik rekao da sastanci u razmaku od samo par dana sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i predsednikom Kine za njega predstavljaju privilegiju.

"To je mogućnost da afirmišem već značajno dobru saradnju sa kineskom privrednim kompanijama u Republici Srpskoj. Kina, kao i Rusija, predstavlja za nas značajnog ekonomskog partnera", izjavio je predsednik Srpske.

"Mi želimo da radimo sa njima na nekoliko važnih projekata - Termoelektrana u Gacku, autoput kojim želimo da povežemo Bijeljinu i Banjaluku i tako omogućimo najbržu vezu, izgradimo najbolje potencijale i povešemo se još bolje sa Srbijom. Novi režimi putovanja preko Hrvatske, kao članicom EU, mogu da budu restriktivni za naše ljude", rekao je Dodik.

Dodik podseća da je jedna kineska kompanija izgradila Termoelektranu u Stanarima koja je jedini objekat te vrste podignut posle 40 godina na području bivše Jugoslavije. Naglasio je da se time svakako ponose građani Republike Srpske, ali i Kinezi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: