Garda, plotuni i crveni tepih za Đinpinga / FOTO

Kineski predsednik Si Đinping svečano je dočekan ispred Palate Srbija, gde će u toku dana razgovarati sa državnim vrhom Srbije.

Izvor: B92

Subota, 18.06.2016.

09:36

Garda, plotuni i crveni tepih za Đinpinga / FOTO
RTS

Oko 9.45 su je počeo "tet a tet" razgovor predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kineskog lidera.

Delegacije dve zemlje će potpisati više od 20 međudržavnih sporazuma.
RTS
Kineskog predsednika je ispred Palate Srbija dočekao Nikolić, uz najviše vojne i državne počasti i ispaljivanje plotuna.
RTS
Uz Gardu Vojske i crveni tepih, intonirane su himne dve zemlje, a potom su predsednika Kine pozdravili i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministri u vladi.
RTS
Đinping i Nikolić su se potom uputili na "tet a tet" sastanak, posle čega sledi bilateralni sastanak delegacija dve zemlje, potpisivanje sporazuma, nakon čega će Nikolić uručiti predsedniku Kine Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.
RTS
Prema protokolu, sledi obraćajnje medijima dva predsednika, a potom i odvojeni sastanci sa Vučićem i Gojković.

Đinping je doputovao u trodnevnu posetu Srbiji, a prvog dana su položeni venci na mestu srušene kineske ambasade u NATO bombardovanju, položen kamen temeljac za Kineski kulturni centar, otkriven spomenik Konfuciju, tabla novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.

Predsednik Kine sutra će obići Železaru Smederevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: