Đinping u BG: "Tet a tet" sa Nikolićem, orden, pa Vučić...

Drugog dana posete Srbiji kineski predsednik Si Đinping imaće više bilateralnih sastanaka sa srpskim zvaničnicima, sa kojima će potpisati sporazume o saradnji.

Izvor: B92

Subota, 18.06.2016.

08:01

Đinping u BG:
Tanjug

Kineskom predsedniku biće priređen svečani doček ispred Palate “Srbija”, nakon čega će imati "tet a tet" sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Potom će biti održan bilateralni sastanak dveju delegacija, nakon čega će biti potpisano više od 20 međudržavnih sporazuma.

Nikolić će uručiti predsedniku Kine Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, a dvojica predsednika će se potom obratiti medijima.

Nakon ceremonije uručenja ordena, Si će se sastati se sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima delegacija, kao i predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

Za izveštavanje o poseti predsednika Kine Srbiji akreditovano je više od 800 novinara, snimatelja i fotoreportera.

Si Đinping poručio je u petak u Beogradu da je uveren da će njegova poseta Srbiji biti uspešna i otvoriti novu istorijsku stranu razvoja odnosa Kine i Srbije.

Trećeg dana posete, u nedelju 19. juna, Nikolić i Si će obići Železaru Smederevo, gde će im domaćin biti premijer Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: