RUS: Pomno pratimo stanje u Crnom moru, rizične namere SAD

Rusija će pomno pratiti vojne aktivnosti SAD i NATO u Crnom moru, kao i to da li će one uticati na Ukrajinu i okolne zemlje.

Izvor: B92, TASS

Petak, 17.06.2016.

09:24

Default images

To je rekao stalni predstavnik Rusije pri NATO Aleksandar Gruško.

“Jasno je da ćemo reagovati na sve stvari koje imaju za cilj da ugroze bezbednost na ruskoj južnoj granici“, rekao je Gruško.

Prema njegovim rečima, za sada Moskva nije primetila bilo kakvu konkretnu akciju povodom odluke NATO da poveća svoje prisustvo u Crnom moru.

“Ali, alijansa razmatra tu ideju... Iz naše vizure, ta ideja ne mora nužno da stvori negativne posledice na već komplikovanu situaciju, ali bi mogla da utiče na aktuelne nivoe kooperacije u crnomorskom regionu. Američke namere da osvoje vodu, uz pomoć brodova, koji su veoma dobro naoružani, donose nove rizike i destabilizaciju“, zaključio je Gruško.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: